Focus

Focus

Lieve mensen, (ex) trainingsdeelnemers en geïnteresseerden,

Een half jaar geleden schreef ik jullie over mijn eigen pad en de ontwikkelingen van PAM-training. Zo aan het einde van 2016 blik ik terug op de tweede helft van dit jaar en kijk ik vooruit naar 2017. De overgang van oud naar nieuw is voor mij een periode van bezinning en oriëntatie. Met mijn hart als kompas sta ik stil bij waar ik sta en welke richting ik op wil met mijn focus?


 

Afgelopen zes maanden is veel tijd en energie is in mijn huidige werk op de poli persoonlijkheidsstoornissen gaan zitten. Ik moest mijn draai vinden binnen het team, me allerlei nieuwe vaardigheden eigen maken en opleidingen volgen in het kader van deskundigheidsbevordering. Daarnaast heb suïcidepreventie trainingen gegeven voor 113 online (ggz instelling). Fantastisch werk, waar ik veel voldoening uit haal. Ik ben begonnen met de uitwerking van vervolgtrainingen. Want ik wil naast mindfulness- ook compassie trainingen gaan geven. Ook ontwikkel ik lessen in de levenskunst als vervolg en verdiepingstraject. Hierin wil ik mindfulness en compassie waarden samen laten komen met praktische vaardigheden en filosofische denkbeelden. Tips en oefeningen om ondanks de dagelijks hectiek, gevoelens en gedachten te leren (h)erkennen en de kijk op dingen meer te stroomlijnen. Als onderhoud voor de beoefening van mindfulness blijf ik, naast de trainingen ook mini-retraites aanbieden (een themadag vol mindfulness, yoga en compassie oefeningen)

Pirvé raasden er wat stormen over. Er was verdriet vanwege de breuk met mijn geliefde, bezorgdheid over mijn moeder en onzekerheid omtrent mijn baan in tijden van bezuinigingen en reorganisatie. In de wereld is er ook veel gaande. Dingen die me zorgen baren of in verwarring brengen. In deze roerige tijden vind ik het een kunst om bij mezelf te blijven. Of eigenlijk moet ik zeggen: om het klein te houden. Mijn PAM motto is: een mindful leven begin(t) bij jezelf. Dus in heftige tijden is het belangrijk om het hoofd koel en je hart warm te houden... en dat gun ik jullie ook voor 2017!!!

Planning

8 weekse mindfulness training mei/juni 2017

8 weekse Compassie training september/oktober 2017

Mini-retraites mei/september/november 2017

Voor exacte data en meer details kijk op www.pam-training.nl 

Warme groet en veel liefde,

Pieke